Žampionový toast

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Veka tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 54.8 mg
  • Draslík 173.5 mg
  • Vláknina 1679.8 mg
  • Vitamín A 1679.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dáme ji zpěnit na máslo. Přidáme žampiony a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme petrželovou nať a vmícháme polovinu nastrouhaného sýru.

  • 3

    Plátky veky opečeme na oleji, na ně navršíme žampionovou směs, posypeme zbylým sýrem a rychle zapečeme.

Komentáře k receptu