Fridátové nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 49 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 414 mg
- Draslík 134.2 mg
- Vláknina 111 mg
- Vitamín A 111 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko, trochu soli a tolik mouky, aby těsto, které rozmícháme, bylo řidší než je třeba na kapání.
-
2
Rozpálenou pánev potřeme slaninou a nalijeme těsto, aby nám vznikla silnější placka. Necháme ji opéct po obou stranách. To opakujeme dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
-
3
Placky nakrájíme na silnější nudle a necháme je v rozpáleném omastku osmažit.
-
4
Při podávání hnědého hovězího vývaru nasypeme do každé porce trochu nudlí.