Višně na octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 221.2 mg
- Vláknina 3954.3 mg
- Vitamín A 3954.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně omyjeme, vložíme do velké sklenice a zalijeme marinádou.
-
2
Nyní vyrobíme marinádu.
-
3
Do hrnce nalijeme ocet, přisypeme třtinový cukr a dáme vařit. Povaříme minutu, aby se rozpustil cukr, a necháme vychladnout. Do vychladlého octa přidáme hřebíček, estragon, skořici, mletý muškátový oříšek a aromatický alkohol. Může být rum, ale lepší je sherry.
-
4
Touto marinádou zalijeme višně a necháme 2 týdny máčet. Můžeme jíst máčené višně jen tak nebo si jimi ozdobíme různé zmrzlinové poháry.