Bramborový gratin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam uzený 45%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 1117 mg
  • Vláknina 17631.2 mg
  • Vitamín A 17631.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše promícháme a dáme do zapékací mísy.

  • 2

    Rajčatový protlak smícháme se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme brambory a v horké troubě zapečeme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu