Houby po provensálsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 515.5 mg
  • Vláknina 6994.8 mg
  • Vitamín A 6994.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osmahneme je, osolíme, opepříme a dusíme.

  • 2

    Během dušení pokapeme houby několikrát vodou, přidáme kečup a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm okořeníme jemně utřeným česnekem.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu