Hlávkové zelí na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 256.9 mg
  • Vláknina 7550.3 mg
  • Vitamín A 7550.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme máslo, kyselou smetanu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Je-li třeba, podlijeme zelí při dušení trochou vody.

Komentáře k receptu