Bujonové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 1316.3 mg
- Vláknina 10125.9 mg
- Vitamín A 10125.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
-
2
Přidáme na nudličky nakrájený pórek, kmín a nasekanou celerovou nať. Vše uvaříme hodně doměkka.
-
3
Podáváme se zbylým vývarem, povrch posypeme nasekanou pažitkou.
-
4
Bujonové brambory jsou vhodnou přílohou k vařenému hovězímu masu.