Hrášek dušený po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 5 ks Šalotka
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 3 šálek Hrášek
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 961.7 mg
  • Vláknina 10410 mg
  • Vitamín A 10410 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek, cukr a celé cibulky. Vše krátce podusíme bez podlévání.

  • 2

    Potom přilijeme vývar a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme srdíčko hlávkového salátu a dodusíme. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme k pečením z bílého masa a k minutkám.

Komentáře k receptu