Malinový krém se šlehačkou a želatinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 130 g Cukr krupice
  • 35 g Želatina bílá plátky
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 586.3 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 16250 mg
  • Vitamín A 16250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme do pěny cukr se žloutky.

  • 2

    Prolisujeme přes sítko maliny.

  • 3

    Želatinu namočíme do vody a za stálého míchání zahřejeme a přilijeme do šťávy.

  • 4

    Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme se žloutky a cukrem do prochladlé malinové hmoty.

  • 5

    Máslem vymažeme mísu, naplníme krémem a dáme na noc do lednice. Další den ponoříme mísu na chvilinku do horké vody a krém lehce vyklopíme do skleněné mísy a ozdobíme ovocem.

Komentáře k receptu