Ragú ze švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 600 g Švestky
  • 200 g Cukr krupice
  • 6 g Zázvor mletý
  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 g Hrozinky
  • 125 ml Víno červené
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 130 ml Ocet malinový
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 427.5 mg
  • Vláknina 16436.5 mg
  • Vitamín A 16436.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a ocet. Krátce povaříme na mírném plameni, poté přidáme švestky, skořici, hřebíčky, zázvor a necháme obalit v karamelu. Přilijeme víno a citronovou šťávu, přisypeme hrozinky. Přiklopené podusíme 4 minuty, pak tekutinu slijeme a necháme trochu zredukovat nad plamenem. Uvařené švestky servírujeme přelité omáčkou a posypané piniovými oříšky.

Komentáře k receptu