Ragú ze švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 92 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 427.5 mg
- Vláknina 16436.5 mg
- Vitamín A 16436.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a ocet. Krátce povaříme na mírném plameni, poté přidáme švestky, skořici, hřebíčky, zázvor a necháme obalit v karamelu. Přilijeme víno a citronovou šťávu, přisypeme hrozinky. Přiklopené podusíme 4 minuty, pak tekutinu slijeme a necháme trochu zredukovat nad plamenem. Uvařené švestky servírujeme přelité omáčkou a posypané piniovými oříšky.