Husté želé z ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Ocet vinný
  • 2 kg Jablka
  • 1 kg Cukr moučkový
  • 2 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1452 kcal
  • Sacharidy 372 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 372 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1146 mg
  • Vláknina 55000 mg
  • Vitamín A 55000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru důkladně rozmixujeme hrušky a jablka zbavené jádřinců. Vložíme do mísy a smícháme s cukrem a octem. Směs uložíme do chladničky na 1 den. V hrnci směs přivedeme do varu a dusíme zhruba 8 minut.

  • 2

    Zavařovací sklenice plníme směsí, zavíčkujeme a zavaříme.

Komentáře k receptu