Jablkovo-celerová pomazánka "á la méditerrané"
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1050 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 100 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 869.6 mg
- Vláknina 24512 mg
- Vitamín A 24512 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme celer ( bulvu) a jablko, očistíme a nastrouháme najemno. Pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Na oleji z vlašských ořechů lehce orestujeme ovesné vločky a sezamová semínka a zalijeme bazalkovým octem. Vzniklou hmotu dáme do vysoké nádoby a krátce rozmixujeme. Ihned poté promícháme s celerovo-jablečnou hmotou. Dochutíme solí a pepřem, mažeme na chleba a zdobíme nasekanými vlašskými ořechy.