Jablkovo-celerová pomazánka "á la méditerrané"

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sezamové semínko
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Jablka
  • 3 ks Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1050 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 869.6 mg
  • Vláknina 24512 mg
  • Vitamín A 24512 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme celer ( bulvu) a jablko, očistíme a nastrouháme najemno. Pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Na oleji z vlašských ořechů lehce orestujeme ovesné vločky a sezamová semínka a zalijeme bazalkovým octem. Vzniklou hmotu dáme do vysoké nádoby a krátce rozmixujeme. Ihned poté promícháme s celerovo-jablečnou hmotou. Dochutíme solí a pepřem, mažeme na chleba a zdobíme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu