Pikantní makrelová pomazánka s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Makrela uzená
  • 160 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 kávová lžička Majonéza
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 2 polévková lžíce Jablka
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 565.3 mg
  • Vláknina 8671 mg
  • Vitamín A 8671 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uzené makrely obereme maso, dáme pozor, aby v mase nezůstaly žádné kosti. Oloupaný a omytý křen a 1/2 oloupaného jablka nastrouháme do mísy.

  • 2

    Do mísy dáme maso z makrely, přidáme Lučinu, bílý pepř, lžičku majonézy a směs rozmixujeme na hladký krém. Krém dáme do mísy s křenem a jablkem a vše pořádně smícháme, případně dochutíme solí.

  • 3

    Pomazánku natřeme na 2 plátky chleba, posypeme je výhonky řeřichy a podáváme.

Komentáře k receptu