Srnčí paštika s bůčkem
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 150 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 600 g Chléb konzumní
- 150 g Mrkev kořen
- 100 g Pórek
- 200 g Slanina vepřová
- 20 g Sůl
- 30 g Sádlo škvařené
- 2 g Bobkový list
- 4 g Nové koření celé
- 2 g Muškátový oříšek
- 700 g Vepřový bok
- 2 g Tymián sušený
- 4 g Jalovec
- 2 g Hřebíček
- 4 g Pepř černý celý
- 80 g Paprika červená
- 100 g Petržel kořen
- 2 g Estragon
- 400 g Játra srnčí
- 700 g Srnčí maso
- 5 g Česnek sušený
- 6 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 74 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 215.9 mg
- Draslík 445.8 mg
- Vláknina 3077.7 mg
- Vitamín A 3077.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso, srnčí játra, vykostěný bůček a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, hřebíčkem, bobkovým listem, sušeným česnekem, estragonem, muškátovým oříškem. Promícháme, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, pórek s cibulí nakrájíme nadrobno, všechnu zeleninu s jednou lžící sádla přimícháme k masu, vložíme do trouby a upečeme doměkka.
-
2
Vybereme celé koření a obsah pekáčku umeleme na masovém strojku. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, papriku bez jádřince na nudličky. Vejce s paprikou přimícháme k mleté paštice.
-
3
Formu na paštiky vysteleme plátky anglické slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny a dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Ztuhlou paštiku vyklopíme, nakrájíme a podáváme s chlebem.