Zálivka octová sherry s pomerančem
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 5 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 14 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 14.7 mg
- Vláknina 177 mg
- Vitamín A 177 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivka octová [51563]:
-
2
Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
-
3
Do základní octové zálivky přidáme lžíci sherry octa a lžíci pomerančové šťávy a dobře promícháme.