Zálivka ořechová
Suroviny
- 10 g Ořechy vlašské
- 0.12 kávová lžička Hořčice
- 0.25 špetka Sůl
- 0.25 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Víno bílé
- 0.25 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Ořechový olej
- 1.25 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 8 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13.9 mg
- Vláknina 377.2 mg
- Vitamín A 377.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivka octová [51563]:
-
2
Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
-
3
Vlašské ořechy nasekáme najemno nebo umeleme na mlýnku či kuchyňském robotu. Vložíme do zálivky a přidáme lžíci ořechového oleje. Dobře promícháme a vyrobíme ořechovou variantu zálivky.