Žemlové knedlíky se syrovými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 2 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 330.4 mg
- Vláknina 4126 mg
- Vitamín A 4126 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na jednu žemli jedna středně velká brambora.
-
2
Žemle nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme, přidáme žemle a dobře propracujeme.
-
3
Rukou namočenou do mouky, tvoříme malé knedlíčky o průměru asi 3 cm.
-
4
Vložíme do vroucí, osolené vody a vaříme 8 minut, po uvaření necháme vcelku.