Okurky glazované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 387.9 mg
- Vláknina 2710 mg
- Vitamín A 2710 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, zbavíme jaderníků a pokrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vložíme je na 2 minuty do vařící osolené vody a ocedíme.
-
2
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme okurky a dusíme je a glazujeme pod pokličkou. Občas kastrol natřeseme.
-
3
Nakonec pokrm osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.