Richelieuova obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 400 g Brambory rané
  • 100 g Cibulka jarní
  • 40 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 341.3 mg
  • Vláknina 6539.8 mg
  • Vitamín A 6539.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory očistíme a uvaříme ve vývaru, scedíme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku, natrhaný bílý chléb, osolíme, opepříme a orestujeme 2-3 minuty.

  • 3

    Rajčata rozpůlíme, vydlabeme jádřince a naplníme směsí z pánve.

  • 4

    Žampiony pokrájíme na silnější plátky a také orestujeme na másle.

  • 5

    Na talíř poklademe plněná rajčata a kolem dáme brambory. Nakonec ozdobíme plátky žampionů.

  • 6

    Tato obloha se hodí k pečeným masům.

Komentáře k receptu