Provensálská obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 0.06 ml Olej olivový
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 395.1 mg
  • Vláknina 5514.8 mg
  • Vitamín A 5514.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, prolisovaný česnek a na kousky potrhaný bílý chléb. Krátce orestujeme, zasypeme provensálským kořením, osolíme a opepříme.

  • 2

    Rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí z pánve.

  • 3

    Na talíři okolo rajčat pokládáme plátky hub, které jsme orestovali na másle. Vše ještě posypeme sekanou petrželkou.

  • 4

    Tato obloha je vhodná k pečeným masům.

Komentáře k receptu