Kastelánská obloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 104.1 mg
- Draslík 4331.9 mg
- Vláknina 112920 mg
- Vitamín A 112920 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky očistíme, rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a uvaříme v osolené vodě.
-
2
Do mísy dáme mleté hovězí maso, plátky žampionů, lanýžů a husí játra pokrájená na kostičky. Promícháme a touto směsí naplníme artyčoky. Vložíme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 30 minut.
-
3
Očištěné, omyté brambory a chřest uvaříme ve slané vodě. Brambory nakrájíme na plátky, chřest na proužky.
-
4
Na talíř pokládáme vždy jeden kousek plněného artyčoku, jeden plátek bílé veky ozdobené chřestem a plátky brambor. Přeléváme vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.