Nádivka z jedlých kaštanů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1362 kcal
- Sacharidy 191 g
- Tuky 53 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 371.9 mg
- Draslík 1339.2 mg
- Vláknina 165.4 mg
- Vitamín A 165.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 665.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany vaříme zhruba hodinu. Když zchladnou, oloupeme je, polovinu nakrájíme na nudličky a polovinu umeleme na masovém strojku.
-
2
Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přilijeme vyškvařenou slaninu a necháme odstát. V mezičase našleháme změklé máslo se žloutky, zamícháme do namočené veky, ochutíme pepřem, muškátovým květem, osolíme a přimícháme kaštany. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.