Nádivka z jedlých kaštanů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 500 g Veka
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Kaštany jedlé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1362 kcal
  • Sacharidy 191 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 371.9 mg
  • Draslík 1339.2 mg
  • Vláknina 165.4 mg
  • Vitamín A 165.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 665.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany vaříme zhruba hodinu. Když zchladnou, oloupeme je, polovinu nakrájíme na nudličky a polovinu umeleme na masovém strojku.

  • 2

    Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přilijeme vyškvařenou slaninu a necháme odstát. V mezičase našleháme změklé máslo se žloutky, zamícháme do namočené veky, ochutíme pepřem, muškátovým květem, osolíme a přimícháme kaštany. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

Komentáře k receptu