Nádivka houbová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 403.5 mg
- Vláknina 6477.5 mg
- Vitamín A 6477.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, čerstvé očištěné houby na plátky, řeřichu posekáme najemno, muškátový oříšek nastrouháme a vejce rozkvedláme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj rohlíky, orestujeme a vyjmeme z pánve. Na stejné pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme plátky hub a podusíme 7 minut. Poté přilijeme vejce a rychle mícháme, až vejce ztuhnou. Pak vrátíme do pánve k houbám kostičky rohlíků, přimícháme řeřichu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
-
3
Nádivka je vhodná zejména ke zvěřině.