Nádivka houbová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Houby čerstvé
  • 15 g Řeřicha
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 403.5 mg
  • Vláknina 6477.5 mg
  • Vitamín A 6477.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, čerstvé očištěné houby na plátky, řeřichu posekáme najemno, muškátový oříšek nastrouháme a vejce rozkvedláme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj rohlíky, orestujeme a vyjmeme z pánve. Na stejné pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme plátky hub a podusíme 7 minut. Poté přilijeme vejce a rychle mícháme, až vejce ztuhnou. Pak vrátíme do pánve k houbám kostičky rohlíků, přimícháme řeřichu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Nádivka je vhodná zejména ke zvěřině.

Komentáře k receptu