Vepřová nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 43 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 275.8 mg
- Draslík 89.6 mg
- Vláknina 47.3 mg
- Vitamín A 47.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 871.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, v horké vodě nejdříve rozpustíme 50 g másla, potom nasypeme do vody mouku, rozmícháme metlou a necháme vychladnout. Takto jsme si připravili panádu.
-
2
Vepřové maso se slaninou umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, mletý muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme máslo.