Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem
Suroviny
- 300 g Žampiony - sterilované
- 170 g Sýr balkánský
- 200 g čočka červená vařená
- 300 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 3 špetka Pepř bílý
- 5 polévková lžíce Hrášek mražený
- 2 polévková lžíce Česnek medvědí
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 37.8 mg
- Draslík 147.1 mg
- Vláknina 5258.7 mg
- Vitamín A 5258.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, zelenou nať si odložíme do misky. V kastrólku si přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek, vaříme ho 1 minutu, pak ho scedíme a necháme okapat. Petrželku kudrnku a kousek listu česneku medvědího omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky.
-
2
V pánvi si na rozpáleném oleji krátce orestujeme plátky žampiónů, přidáme k nim pokrájenou bílou část cibulky a společně smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Pak žampióny podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Uvařenou teplou červenou čočku dáme do mísy, přidáme žampióny s cibulkou, balkánský sýr, hrášek, petrželku a medvědí česnek. Vše v míse promícháme, podle potřeby dosolíme a hned teplý salát dáme do misek. Posypeme zelenou natí cibulky a servírujeme.