Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 28 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 386.7 mg
- Draslík 839.2 mg
- Vláknina 15745.6 mg
- Vitamín A 15745.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých listů salátu setřepeme vodu a rozložíme je na talíře. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme je vodou a jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vajíčka uvaříme natvrdo - vaříme je 9 minut. Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do mísy.
-
2
Omyté avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k vejcím. Omytý malý svazek pažitky, petrželky a kousek listu česneku medvědího pokrájíme velmi drobně a přidáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a dáme ji též do mísy. Vše ochutíme solí, bílým pepřem, promícháme, pak přidáme neochucený Cottage sýr a znovu vše promícháme.
-
3
Vajíčkový salát rozdělíme na dvě porce, dáme na listy hlávkového salátu a hned servírujeme.