Rýžový dort s broskvemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 50 g PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Mléko plnotučné sušené
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Javorový sirup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 14.5 mg
  • Vláknina 2832.4 mg
  • Vitamín A 2832.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 235.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře umytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přidáme sůl, promícháme. Rýži uvaříme doměkka (15-20 minut podle druhu).

  • 2

    Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    V míse vyšleháme jemný tvaroh s proteinovým práškem, skořicí, kokosem a javorovým sirupem.

  • 4

    Do hrnečku s horkou vodou (asi 200ml) namočíme plátky želatiny (podle návodu), jakmile nabobtná, vyždímeme ji a rozpustíme ve 100ml hodně teplého mléka. Poté rozpuštěnou želatinu smícháme nejdříve s 3-4 lžícemi připraveného tvarohu a tuto směs zamícháme do připraveného tvarohu.

  • 5

    Nakonec uvařenou rýži smícháme s tvarohem. Vzniklé rýžové těsto vyklopíme do dortové formy. Povrch uhladíme, poklademe na něj na plátky pokrájené broskve z kompotu a dort dáme do chladničky na 3-4 hodiny zatuhnout.

Komentáře k receptu