Rýžový dort s broskvemi
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 250 g Tvaroh jemný
- 50 g PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
- 300 ml Mléko plnotučné
- 100 ml Mléko plnotučné sušené
- 200 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 plátek Želatina bílá plátky
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Javorový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 10 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 14.5 mg
- Vláknina 2832.4 mg
- Vitamín A 2832.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 235.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře umytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přidáme sůl, promícháme. Rýži uvaříme doměkka (15-20 minut podle druhu).
-
2
Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem.
-
3
V míse vyšleháme jemný tvaroh s proteinovým práškem, skořicí, kokosem a javorovým sirupem.
-
4
Do hrnečku s horkou vodou (asi 200ml) namočíme plátky želatiny (podle návodu), jakmile nabobtná, vyždímeme ji a rozpustíme ve 100ml hodně teplého mléka. Poté rozpuštěnou želatinu smícháme nejdříve s 3-4 lžícemi připraveného tvarohu a tuto směs zamícháme do připraveného tvarohu.
-
5
Nakonec uvařenou rýži smícháme s tvarohem. Vzniklé rýžové těsto vyklopíme do dortové formy. Povrch uhladíme, poklademe na něj na plátky pokrájené broskve z kompotu a dort dáme do chladničky na 3-4 hodiny zatuhnout.