Špaldové placky s pikantním jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jehněčí maso
  • 110 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 80 g Salát kadeřavý
  • 100 ml Voda pitná
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 ks Mouka špaldová
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1.5 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1718 kcal
  • Sacharidy 290 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 290 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 169.7 mg
  • Vláknina 1885.6 mg
  • Vitamín A 1885.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 950.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené jehněčí maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, rozmačkaná loupaná rajčata, sůl, pepř, vodu, vše promícháme a vaříme 17-20 minut. Když se šťáva zredukuje, přimícháme med, worcester a podle chuti maso ještě dosolíme a pod poklicí dusíme úplně doměkka.

  • 2

    Připravíme si těsto na placky: do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme sůl, olej, pepř, majoránku a mírně teplou vodu. Vše dobře promícháme, těsto musí být dost husté, necháme ho chvíli odpočinout, pak ho rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučeném vále z každého dílu těsta vytvarujeme tenší placku. Rozpálíme si nepřilnavou (nebo litinovou) pánev, na které placky nasucho upečeme dozlatova. Pečeme je přibližně po 1 minutě z každé strany.

  • 3

    Na upečené placky poklademe listy omytého salátu, na něj dáme horké porce masa, které posypeme nastrouhaným sýrem. Každou placku přehneme a hned teplou podáváme.

Komentáře k receptu