Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Pórek
  • 40 g Sýr Feta
  • 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 kávová lžička Sůl bylinková
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 374.8 mg
  • Draslík 437.6 mg
  • Vláknina 3080.5 mg
  • Vitamín A 3080.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem.

  • 2

    Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová.

  • 3

    Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu