Papriková pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 46 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 1 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 83.1 mg
- Vláknina 1173.8 mg
- Vitamín A 1173.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky spaříme, oloupeme, podélně nakrájíme na proužky a zbavíme zrníček. Vsypeme je do kastrolu se studenou vodou a náhradním sladidlem vhodným k tepelné úpravě. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. Proužky paprik vyjmeme a necháme okapat (4 proužky nakrájíme na nudličky a dáme stranou na ozdobu.)
-
2
Připravené papriky rozmixujeme se šunkou a vzniklé pyré zvolna restujeme na pánvi asi 5 minut.
-
3
Potom pyré přendáme do mísy a necháme vychladnout.
-
4
Před podáváním do pyré vmícháme tvaroh a ozdobíme proužky paprik. Posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Podáváme jako přílohu.