Rybí nákyp s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 4 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1429.9 mg
- Vláknina 10842 mg
- Vitamín A 10842 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mořského jazyka najemno rozmělníme nebo rozmixujeme. Mírně osolíme, opepříme, přidáme čerstvé lístky kerblíku, rozšlehané vejce a tvaroh. Vše promícháme.
-
2
Směs rozdělíme do dvou zapékacích mističek lehce potřených olejem.
-
3
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20-25 minut. Po upečení chvíli počkáme, potom nákyp vyklopíme z mističek.
-
4
Oloupaná rajčata rozmixujeme a 15 minut povaříme s tymiánem, bobkovým listem, rozmačkaným česnekem a nasekanou šalotkou.
-
5
Nákyp přelijeme omáčkou a podáváme.