Tatarák z tuňáka a pražmy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 400 g Pražma
  • 6 kávová lžička Kaviár z lososa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Pepř růžový mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej jedlý parafinový
  • 1 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 506.5 mg
  • Vláknina 525.8 mg
  • Vitamín A 525.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z tuňáka a pražmy nameleme, zakapeme olejem (olej smícháme s minerálkou) a limetkovou šťávou. Směs osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou šalotku a nasekaný kopr. Vše promícháme.

  • 2

    Do 6 formiček rozdělíme připravenou směs a tatarák necháme 15 minut uležet v chladničce. Potom vyklopíme z formiček.

  • 3

    Každou porci ozdobíme lžičkou kaviáru z lososa, posypeme růžovým pepřem a ozdobíme koprem.

Komentáře k receptu