Tatarák z tuňáka a pražmy
Suroviny
- 400 g Tuňák obecný
- 400 g Pražma
- 6 kávová lžička Kaviár z lososa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Šalotka
- 2 špetka Pepř růžový mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej jedlý parafinový
- 1 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 506.5 mg
- Vláknina 525.8 mg
- Vitamín A 525.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z tuňáka a pražmy nameleme, zakapeme olejem (olej smícháme s minerálkou) a limetkovou šťávou. Směs osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou šalotku a nasekaný kopr. Vše promícháme.
-
2
Do 6 formiček rozdělíme připravenou směs a tatarák necháme 15 minut uležet v chladničce. Potom vyklopíme z formiček.
-
3
Každou porci ozdobíme lžičkou kaviáru z lososa, posypeme růžovým pepřem a ozdobíme koprem.