Nakládané jogurtové kuličky
Suroviny
- 125 g Olej olivový
- 125 g Olej sójový
- 500 g Jogurt nízkotučný
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1204 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 120 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 660.6 mg
- Vláknina 3068 mg
- Vitamín A 3068 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 188.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čistou utěrkou na nádobí vyložíme kuchyňský cedník a zavěsíme ho do mísy. Do cedníku dáme přírodní jogurt (1,5% tuku v sušině) a zakryjeme přesahující utěrkou, dáme do lednice a necháme 12 hodin odkapávat.
-
2
Poté z hmoty čajovou lžičkou vytvoříme malé kuličky, které vrstvíme s rozpůlenými stroužky česneku, celými kuličkami barevného pepře a omytými, najemno natrhanými bylinkami do oválné nádoby, třeba do zavařovací sklenice. Zalijeme sojovým a olivovým olejem tak, aby všechny přísady byly dobře zakryty. Sklenici dáme znovu do lednice a necháme týden uležet.
-
3
Před podáváním necháme dobře okapat.