Barevný slepičí salát
Suroviny
- 150 g Jogurt nízkotučný
- 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.75 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Stehno slepičí
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Jalovec
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pažitka
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 3 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 824.5 mg
- Vláknina 15675.2 mg
- Vitamín A 15675.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 162.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.
-
2
Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.
-
3
Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.
-
4
Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.
-
5
Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.