Zapečená rajčatová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1779 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1108.5 mg
- Vláknina 16728.5 mg
- Vitamín A 16728.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme nadrobno, podusíme v rozpáleném oleji. Přidáme rýži a znovu podusíme, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme rýži ještě asi 40 minut nabobtnat tak, aby se nerozvařila, měla by zůstat zrnitá.
-
2
Omyjeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme slupku a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme šunku na proužky. Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3 až 4, horkovzdušná trouba 180 °C).
-
3
Několik minut před koncem vaření rýže přidáme šunku a rajčata, osolíme, přidáme pepř a petržel.
-
4
Uvařenou rýži vložíme do pečicí formy a posypeme strouhaným sýrem.
-
5
Na středním roštu v rozehřáté troubě zapečeme, dokud se sýr neroztaví.