Francouzská cibulová polévka 1

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 60 g Sýr Gouda 45%
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1816 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 38.7 mg
  • Draslík 546.9 mg
  • Vláknina 8305.5 mg
  • Vitamín A 8305.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 250 °C (plyn stupeň 4-5, horkovzdušná trouba 200 °C). Oloupanou cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dusíme v teflonové pánvi na rozpáleném oleji až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Během vaření opečeme 2 krajíce celozrnného chleba dozlatova a rozkrájíme je na hrubé kostky.¨

  • 3

    Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Polévku dochutíme trochou soli a pepřem, naplníme dva žáruvzdorné polévkové šálky. Kostky opečeného chleba rozdělíme na poloviny a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

  • 4

    V troubě zapékáme přibližně 10 minut.

  • 5

    Servírujeme posypané petrželí.

Komentáře k receptu