Francouzská cibulová polévka 1
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1816 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 38.7 mg
- Draslík 546.9 mg
- Vláknina 8305.5 mg
- Vitamín A 8305.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 250 °C (plyn stupeň 4-5, horkovzdušná trouba 200 °C). Oloupanou cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dusíme v teflonové pánvi na rozpáleném oleji až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
-
2
Během vaření opečeme 2 krajíce celozrnného chleba dozlatova a rozkrájíme je na hrubé kostky.¨
-
3
Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Polévku dochutíme trochou soli a pepřem, naplníme dva žáruvzdorné polévkové šálky. Kostky opečeného chleba rozdělíme na poloviny a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
-
4
V troubě zapékáme přibližně 10 minut.
-
5
Servírujeme posypané petrželí.