Brambory ve slupce s křenovým tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 40 g Sýr čerstvý bez tuku
  • 40 g Křen
  • 200 g Ředkev
  • 10 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 špetka Petržel - nať
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 1457 mg
  • Vláknina 17396.1 mg
  • Vitamín A 17396.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyté velké brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.

  • 2

    Oloupeme ředkev a nastrouháme najemno. Omytou a okapanou pažitku a petržel nasekáme najemno.

  • 3

    Čerstvý sýr, tvaroh, křen, ředkev a bylinky metličkami vymícháme do krémové hmoty. Pokud je potřeba, přidáme trochu perlivé minerálky. Pepřem a solí dochutíme.

  • 4

    Po uvaření necháme brambory okapat a podáváme společně s křenovým tvarohem.

Komentáře k receptu