Koláč jablkový 1
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 7 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 70.6 mg
- Draslík 255.5 mg
- Vláknina 4784 mg
- Vitamín A 4784 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Rozmícháme vejce s jogurtem a vlijeme máslo. Přidáme mouku se špetkou kypřicího prášku a cukr. Přidáme vodu dle potřeby. Uhněteme těsto.
-
2
Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem, (nebo na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou.) Na těsto naklademe oloupaná, na plátky pokrájená jablka.
-
3
Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
-
4
Koláč krájíme až po vychladnutí.