Hovězí maso na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 46.4 mg
- Draslík 187.4 mg
- Vláknina 2852 mg
- Vitamín A 2852 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme.
-
2
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme je.
-
3
Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dusíme doměkka.
-
4
Maso vyjmeme a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.
-
5
Přidáme omytá, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata a vše provaříme. Podle chuti dosolíme.
-
6
Maso vrátíme zpět a znovu ho prohřejeme.