Hovězí maso na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Rajčata
  • 40 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 20 g řepkový olej
  • 2 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 187.4 mg
  • Vláknina 2852 mg
  • Vitamín A 2852 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme.

  • 2

    Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme je.

  • 3

    Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dusíme doměkka.

  • 4

    Maso vyjmeme a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.

  • 5

    Přidáme omytá, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata a vše provaříme. Podle chuti dosolíme.

  • 6

    Maso vrátíme zpět a znovu ho prohřejeme.

Komentáře k receptu