Zapékané filé "Napoli"

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Rajčata
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 579.4 mg
  • Vláknina 7505 mg
  • Vitamín A 7505 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé omyjeme, nakrájíme na širší proužky, pokapeme octem a osolíme.

  • 2

    Oloupané brambory, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Do olejem vymaštěného pekáčku ve vrstvách klademe kolečka brambor, filé, rajčata a cibuli. Povrch posypeme drobně nasekaným česnekem a pokryjeme vločkami másla.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25 - 30 minut. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu