Karotky "glacé"
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 1067.4 mg
- Vláknina 18693.2 mg
- Vitamín A 18693.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotky oloupeme a omyjeme, větší nakrájíme na kousky. Vložíme je do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou a přidáme polovinu dávky másla.
-
2
Kastrol postavíme bez pokličky nejprve na prudký oheň a několikrát opatrně zamícháme obsahem. Až se voda vyvaří, přidáme zbylé máslo, osolíme, opepříme a zasypeme cukrem.
-
3
Dále dusíme bez pokličky na mírném ohni, až se karotky potáhnou světlým, lesklým karamelem.