Domácí karamelový puding
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 39 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr upražíme na suché pánvi na karamel, zalijeme 4 lžícemi horké vody, rozmícháme a rozvaříme. Karamel přilijeme do 1/4 l mléka.
-
2
Ve zbylém mléce rozkvedláme Solamyl a žloutky, přidáme špetku soli, vlijeme k mléku s karamelem a necháme za stálého šlehání přijít k varu.
-
3
Odstavíme z ohně a přimícháme pevný sníh z bílků. Krém plníme do skleněných misek a zdobíme ovocem a ušlehanou smetanou.