Postní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 31 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 10433.2 mg
- Vitamín A 10433.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nabobtnalý a propláchnutý hrách dáme vařit do osolené vody. Vaříme zvolna, aby nám zůstal hrách celý a voda čistá.
-
2
Jakmile hrách změkne, scedíme vodu do nádoby. Hrách odložíme a můžeme z něj pak zhotovit hrachovou kaši.
-
3
Zeleninu očistíme, nakrájíme, osmažíme na másle a osolíme.
-
4
Zalijeme vodou z vařeného hrachu, přilijeme čerstvou vodu a povaříme.
-
5
Podusíme na tuku houby a zelený hrášek.
-
6
Polévku přecedíme, přidáme dušené houby s hráškem a dušenou rýži. Opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.