Vejce na zelných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 17 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 380 mg
- Draslík 127 mg
- Vláknina 111.3 mg
- Vitamín A 111.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelné listy uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme je odkapat.
-
2
Potom listy nakrájíme na větší kusy a vložíme je na pánev s rozehřátým máslem. Opečeme je po obou stranách, zalijeme osolenými rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout. Povrch posypeme nasekanou petrželkou (nebo nastrouhaným sýrem).
-
3
Podáváme jako předkrm.