Bavette s chřestem,pancettou a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Pancetta
  • 500 g Bavette
  • 500 g Chřest bílý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8581.8 mg
  • Draslík 188 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest,ze kterého odkrojíme dřevnaté konce,dáme asi na deset minut vařit do osolené vody.

  • 2

    Po uvaření chřest nakrájíme na krátké špalíky.Ve velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi pět minut restujeme na kostičky nakrájenou pancettu a půl lžičky jemně nastrouhaného zázvoru.Přidáme vařený chřest a dalších pět minut restujeme.Osolíme podle chuti.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme je na pánev ke směsi.Promícháme a asi dvě minuty je prohříváme při střední teplotě.

  • 4

    Na talíři posypeme pokrm čerstvě strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu