Mořský jazyk pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 11 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 940.8 mg
- Vláknina 2363 mg
- Vitamín A 2363 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Před pečením je nutné mořský jazyk stáhnout. Na hřbetě a na břiše nařízneme kůži, odřízneme ocas a u ocasu počneme kůži nořem uvolňovat a směrem k hlavě ji stáhneme. Následně osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
-
2
U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
-
3
V pekáči rozehřejeme máslo, mořský jazyk na něj vložíme a během pečení často potíráme máslem.