Bavette se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Sardinka obecná
  • 500 g Bavette
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Šafrán
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 318.9 mg
  • Vláknina 4338.5 mg
  • Vitamín A 4338.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce do dobře osolené vody dáme na deset minut vařit velký svazek divokého fenyklu.Scedíme a vodu odložíme stranou na pozdější použití.

  • 2

    Na velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi osm minut restujeme najemno nakrájenou cibuli a rozmělněné blizny šafránu.Přidáme piniové oříšky,rozinky,sůl a pepř a dalších pět minut restujeme.Přidáme sardinky očištěné a zbavené hlaviček,trochu z odložené vody a pět minut povaříme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v odložené vodě dle návodu na obalu,scedíme a přidáme na pánev.Lehce promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu