Bavette se sardinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 318.9 mg
- Vláknina 4338.5 mg
- Vitamín A 4338.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce do dobře osolené vody dáme na deset minut vařit velký svazek divokého fenyklu.Scedíme a vodu odložíme stranou na pozdější použití.
-
2
Na velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi osm minut restujeme najemno nakrájenou cibuli a rozmělněné blizny šafránu.Přidáme piniové oříšky,rozinky,sůl a pepř a dalších pět minut restujeme.Přidáme sardinky očištěné a zbavené hlaviček,trochu z odložené vody a pět minut povaříme.
-
3
Těstoviny uvaříme v odložené vodě dle návodu na obalu,scedíme a přidáme na pánev.Lehce promícháme a můžeme podávat.