Vepřové maso po myslivecku v alobalu
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 200 g Zelenina kořenová
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 4 ks Nové koření celé
- 6 ks Jalovec
- 1 ks Cibule
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2385 kcal
- Sacharidy 204 g
- Tuky 120 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 129 g
- Uhlovodany 202 g
- Cholesterol 370.3 mg
- Draslík 2375.5 mg
- Vláknina 97312 mg
- Vitamín A 97312 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12700.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Koření umeleme v mlýnku.
-
2
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, namleté koření, osolíme a krátce osmahneme.
-
3
Porce masa položíme na sádlem pomazaný alobal, pokryjeme zeleninou, pokapeme vínem a alobal dobře uzavřeme. Balíčky dáme na plech a pečeme ve středně horké troubě asi 40 minut.
-
4
Podáváme s brambory a brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem.