Vepřové ramínko dušené na víně
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Jalovec
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2192 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 105 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 121 g
- Uhlovodany 177 g
- Cholesterol 358.6 mg
- Draslík 2440.1 mg
- Vláknina 92833.4 mg
- Vitamín A 92833.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12698.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, vložíme opláchnuté, osolené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme koření, zeleninu, česnek, víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme výpekem nebo horkou vodou.
-
2
Výpek přecedíme, dochutíme cukrem a přelijeme na maso nakrájené na porce.
-
3
Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou nebo jeřabinovou zavařeninou.