Vepřové maso na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1635 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 365.9 mg
  • Draslík 2623.8 mg
  • Vláknina 13159 mg
  • Vitamín A 13159 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení maso podléváme.

  • 2

    Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotové maso nakrájíme, výpek s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami.

Komentáře k receptu