Vepřové maso na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1635 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 121 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 365.9 mg
- Draslík 2623.8 mg
- Vláknina 13159 mg
- Vitamín A 13159 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení maso podléváme.
-
2
Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka.
-
3
Hotové maso nakrájíme, výpek s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami.